Bruisende buurt door de festivals in Oosterpark

19/11/2014 at 14:02 , ,

In het stadsdeel Oost spelen de festivals een hele belangrijke rol om het stadsdeel levendig te houden. Juist door dit soort evenementen is er een divers aanbod op het gebied van cultuur en uitgaan. Het is al jaren mogelijk om festivals te organiseren in het Oosterpark en ondanks dat het park heringericht wordt, vinden de meeste inwoners van het stadsdeel dat dit ook zo moet blijven.

Evenementenbeleid

Het huidige evenementenbeleid wordt geƫvalueerd en daarna zal waarschijnlijk een voorstel worden gedaan om de festivals meer te spreiden in de buurt. Het Oosterpark is niet de enige plek in Oost waar evenementen georganiseerd kunnen worden. Nu is meer dan ooit de tijd om het beleid te herzien. Dan kan er nog rekening mee gehouden worden met de herinrichting. Uiteraard wordt het beleid uitgebreid besproken met de bewoners van Oost en de festivalondernemers. Daarom kan het nog even duren voor het nieuwe voorstel klaar is. De planning van de herinrichting is hieronder te zien. Klik op het plaatje om een grotere versie te downloaden.
2013-11-06 faseringskaart met legenda.indd

Binnen de grenzen

Het is belangrijk dat er ruimte blijft bestaan om festivals te organiseren in het park en dat niet, om de wens van enkele omwonenden tegemoet te komen, het evenementenbeleid geschrapt wordt. Dat zou de dynamiek in de wijk geen goed doen. Er moet goed gekeken worden naar de maximale capaciteiten en faciliteiten van het park en hoe er zo min mogelijk overlast is voor de omwonenden. Ook wordt bekeken of de festivals op den duur niet meer afhankelijk hoeven te zijn van subsidies, nu de subsidies op het gebied van cultuur een heel pak minder zijn. Door het heffen van entree, zou er een heel groot probleem opgelost worden.

roots-oosterpark