Festivals

festival_oosterparkAls het aan stadsdeel Oost ligt, wordt het Oosterpark een evenemententerrein. Al zo lang het bestaat wordt het park gebruikt voor culturele feesten en manifestaties, maar in de toekomst moeten er zo’n 17 evenementen per jaar worden kunnen gehouden. Stadsdeel Oost bestaat uit PvdA, GroenLinks en D’66. Zij zien er wel wat in om het park een kwartjaar te vullen met evenementen.

Het park is altijd al levendig geweest. Zo worden er ieder jaar wel een paar bekende festivals gehouden. Het Keti Koti festival gedenkt ieder jaar op feestelijke wijze de afschaffing van de slavernij. Er wordt stilgestaan bij de geschiedenis en afschaffing van de slavernij, maar daarnaast is er veel ruimte voor muziek. Een ander jaarlijks festival is Appelsap. Dit is helemaal gericht op muziek en activiteiten. Van hiphop tot elektronisch en r&b. Kinderen kunnen gratis naar binnen en naast muziek is er ook ruimte om te spelen en allerlei internationale gerechten te eten.

Het Oosterpark is ook onderdeel van het Holland Festival. Een internationaal festival dat al jaren in Amsterdam plaatsvindt, op verschillende plekken in de stad. In juni is de hoofdstad de plaats om te zijn als je van internationaal theater, muziek, dans, opera, beeldende kunst en films houdt.