Onderzoek naar nieuwe locaties festivals

29/10/2014 at 12:23 ,

In het Oosterpark vinden jaarlijks vele festivals plaats. Maar omdat er begonnen is met het herinrichten van het park, is het noodzakelijk om de festivals op een andere locatie te laten plaatsvinden. De bestuurders van het stadsdeel Oost, waar het Oosterpark onder valt, hebben een voorstel voor alternatieve locaties. Hierbij is gekeken naar de bereikbaarheid, niet alleen voor het publiek maar zeker ook voor de nood- en hulpdiensten. De organisatoren van de festivals moeten, wanneer ze naar een ander park verhuizen, rekening houden met de flora en fauna. Niet iedereen is voorstander van het houden van festivals in parken en natuurgebieden. Dus moet er een gulden middenweg gevonden worden.

Festivals en locaties

Het Hiphopfestival Appelsap wordt al 12 jaar georganiseerd in het Oosterpark. De organisatoren hebben de voorkeur uitgesproken voor een stadspark die lijkt op het Flevopark. De gemeente heeft opdracht gegeven om de mogelijkheid te onderzoeken of er in het Flevopark festivals gehouden kunnen worden. Uit het rapport blijkt dat wanneer de bomen afgeschermd worden er inderdaad festivals georganiseerd kunnen worden. Nadeel is wel dat door de afscherming er minder ruimte is voor bezoekers.

appelsap-oosterpark

Voor het jaarlijkse muziekfestival wat plaatsvindt na de herdenkingsplechtigheid van de slavernij Keti Koti zouden Sportpark Drieburg of Park Frankendael goede alternatieven zijn. Het sportpark heeft echter een beperkt aantal in- en uitgangen en een maximum capaciteit van 15.000 bezoekers.

Java-eiland

Het Java-eiland wordt wel eens gebruikt als festivalterrein. Voor het wereldmuziekfestival Roots Open Air is dit misschien de oplossing om in 2015 het festival weer te organiseren op deze plek, net als in 2014. Het festival wordt al sinds 2000 in het Oosterpark georganiseerd.