Ook in het Oosterpark vier je de kroning

12/04/2013 at 07:50 ,

Een gedenkwaardige, historische gebeurtenis. Dat is aanstaande Koninginnedag, want dan stapt Koningin Beatrix opzij, om prins Willem Alexander tot koning te kronen. Op die datum zijn overal in Amsterdam wel feestjes te bezoeken.

Tijdens het inhuldigingsfeest op 30 april treedt één van de grootste DJ’s van Nederland op. Armin van Buuren speelt samen met het Concertgebouworkest op het Java-eiland, waar de ‘koningsvaart’ van het koninklijk paar op het IJ is. Deze tocht begint om 19.00 uur bij filmtheater EYE en eindigt bij het Muziekgebouw. Daar krijgen de nieuwe koning en koningin een diner aangeboden. Langs de route van de boottocht zijn verschillende optredens.

Om te zorgen dat niet iedereen aan de kant staat te dringen bij het koningspaar, zijn verderop in de stad zeven grote dance-feesten georganiseerd. In  totaal kunnen daar 100.000 mensen terecht, maar een kaartje kopen is verplicht en dit kan alleen in de voorverkoop.

Ook in het Oosterpark is het feest. Voor Loveland zijn 15.000 bezoekersplaatsen beschikbaar. Op 30 april is het één van de grootste feesten in Amsterdam. Onder anderen Sébastien Léger, Remy en Paco Osuna zullen voor de muziek zorgen.